Στη Βυτίνα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης
Πολιτική

Στη Βυτίνα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης

arkadia24

Στη Βυτίνα βρέθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης όπου επισκέφθηκε και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τριανταφυλλίδειου Ιδρύματος.

Ο κ. Βορίδης επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, το Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστο Λαμπρόπουλο και το δήμαρχο Γορτυνίας, Στάθη Kούλη.

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εγκρίνει τη πίστωση δαπάνης, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναβάθμισης Τριανταφυλλίδειου Ιδρύματος.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης δεσμεύθηκε για τη δημιουργία μουσείου Μελισσοκομίας μέσα στο κτήμα και εξήρε το ρόλο τη ελληνικής μελισσοκομίας τόσο την περιοχή όσο και εν γένει στην Ελλάδα. Η κατασκευή του μουσείου θα είναι αυξημένου προϋπολογισμού, ο οποίος θα ανέρχεται περί τις 250.000 ευρώ.

Αργότερα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Βορίδης ανέφερε τα εξής:

«Είχα την ιδιαίτερη χαρά να επισκεφθώ τη Βυτίνα δήμου Γορτυνίας και να περιηγηθώ στις εγκαταστάσεις του Τριανταφυλλίδειου Ιδρύματος.

Απόφαση του Υπουργείου μας είναι η ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση των εμβληματικών και επιβλητικών κτιρίων, του κήπου συνολικά, αλλά και των λοιπών στρεμματικών εκτάσεων του Ιδρύματος, προκειμένου να αναδειχθεί η αγροτική οικονομία της περιοχής και κυρίως η ξακουστή της μελισσοκομία».Join the conversation.